desc.

點選看大圖


12/07(四)專業論壇-先進細胞治療轉譯發展 12/08(五)專業論壇-醫學3D列印應用趨勢論壇 12/08(五)專業論壇-精準醫學及高精確醫學

專業論壇-先進細胞治療轉譯發展

主題名稱:先進細胞治療轉譯發展(Translational Development of Advanced Cellular Therapy)

展覽位置:南港展覽館402會議室

線上報名網址(中文):點此報名

線上報名網址(英文):點此報名

論壇最新訊息已發佈:點此詳見最新消息

日期

時段

時間

主持人/主題

講者姓名

講題

12/7

(四)

13:00-13:10

10分鐘

K.S. Clifford Chao, MD

Ning-Sun Yang, PhD

Opening Remark

13:10-13:50

40分鐘

Elizabeth Shpall, MD

(Deputy Chair, Department of Stem Cell Transplantation and Cellular Therapy, MD Anderson Cancer Center)

The future of cord blood transplantation and cellular therapy

13:50-14:10

20分鐘

Dr. Shih-Hwa Chiou

(Genomics Research Center, Academia Sinica, Taiwan)

Development of Cellular Reprogramming and iPSC Technology As Personalized Medicine-based Platform: From Bench to Clinic Bedside

14:10-14:30

20分鐘

I-Ning Tang, M.D.

(Medical Reviewer, Center for Drug Evaluation (CDE), Taiwan)

Recent regulatory innovation in cell therapy in Taiwan: from a global perspective

14:30-14:40

10分鐘

Coffee Break

14:40-15:20

40分鐘

Ning-Sun Yang, Ph.D.

(Chief Scientific Officer, One Power Innovative Phytomedicine Inc., Taiwan,Visiting Chair Professor, Academia Sinica, Taiwan)

Immune Cell- and Signaling-Specific Effects of Phytomedicines as Cell-based Therapeutic Approaches for Anti-cancer Metastasis

15:20-16:00

40分鐘

Xin Lin, PhD

(Tsinghua University School of Medicine, Beijing, China)

The challenge and opportunity in adoptive T cell-mediated immune therapy

16:00-16:20

20分鐘

Shao-Chih Chiu, Ph.D

(Deputy Director, Center for Cell Therapy, China Medical University Hospital, Taiwan)

Prognostic factors for Autologous Dendritic Cell Therapy in Glioblastoma

16:20-16:40

20分鐘

B. Linju Yen, MD

(Deputy Director, Investigator & Attending Physician, Institute of Cellular & System Medicine, National Health Research Institutes (NHRI), Taiwan)

Therapeutic use of multilineage human mesenchymal stem cells (MSCs) towards use towards inflammatory & immune-related diseases

16:40-17:00

20分鐘

Dr. Shih-Chieh Hung

(Integrative Stem Cell Center, China Medical University Hospital)

Benefits of hypoxic culture on human mesenchymal stem cells

專業論壇-數位醫療革命-醫學3D列印應用趨勢論壇

主題名稱:數位醫療革命-醫學3D列印應用趨勢論壇(Digital Revolution for Medicine - How 3D Printing Change the Healthcare System)

展覽位置:南港展覽館402會議室

線上報名網址(中文):點此報名

線上報名網址(英文):點此報名

論壇最新訊息已發佈:點此詳見最新消息

日期

時段

時間

主持人/主題

講者姓名

講題

12/8(五)

08:50-09:00

10鐘

Hsin-Yuan Fang, MD PhD

Ta-Cheng Chen, PhD

Opening Remark

09:00-09:40

40分鐘

Christopher Moir, M.D.

(Department of Pediatric and Adolescent Medicine, Mayo Clinic)

3D printing: why we started and where we’re going

09:40-10:10

30分鐘

Dr. Jin Wu Wang

(Shanghai Ninth People’s Hospital, Shanghai Jiao Tong University School of Medicine)

Clinical Transformation of Digital orthopedics and 3D printing technology in the field of orthopedics and orthotics

10:10-10:40

30分鐘

Dr. Jing-Jing Fang

(Department of Mechanical Engineering, National Cheng Kung University)

3D Printings in Clinical Applications

10:40-10:50

10分鐘

Coffee Break

10:50-11:20

30分鐘

Prof. Jerry Fuh, Ying Hsi

(Department of Mechanical Engineering, National University of Singapore (NUS), Singapore)

3D Bio-Printing for Regenerative Medicine

11:20-11:40

20分鐘

Dr. Yi-Wen Chen

(Deputy Director Professor, 3D Printing Medical Research Center, China Medical University Hospital Taiwan)

Build a 3D printing center in hospital-process, quality, and regulation

11:40-12:00

20分鐘

Dr. Yuan-Chien Chen

(Dental Department & Division of Oral Maxillofacial Surgery,

China Medical University Hospital)

CAD/CAM Facial Skeletal Surgery

~ Efficiency, Precision and Safety ~

專業論壇-透視未來醫療-精準醫學及高精確醫學

主題名稱:透視未來醫療-精準醫學及高精確醫學(Perspective of the Future Medicine, Precision Medicine and High Definition Medicine)

展覽位置:南港展覽館402會議室

線上報名網址(中文):點此報名

線上報名網址(英文):點此報名

日期

時段

時間

主持人/主題

講者姓名

講題

12/8(五)

13:10-14:00

50分鐘

Jeffrey J.P. Tsai, PhD

Jan-Gowth Chang, MD

Mien-Chie Hung, Ph.D.

(Professor and Chair, the Department of Molecular and Cellular Oncology

The University of Texas MD Anderson Cancer Center)

Marker-guided targeted therapy, PARP inhibitors, and novel post-translational modification of PD-L1

14:00-14:50

50分鐘

Alan Korman, Ph.D.

(Vice President, Immuno-Oncology Discovery, Bristol-Myers Squibb)

The Limits of Immunotherapy: Next Generation anti-CTLA4 Antibodies

14:50-15:00

10分鐘

Coffee Break

15:00-15:30

30分鐘

Dr. Jeffrey J.P. Tsai

(President of Asia University)

AI and precision medicine

15:30-16:00

30分鐘

Dr. Pui-Yan KwoK

(Distinguished Research Fellow and Director, Institute of Biomedical Sciences, Academia Sinica)

Key Ingredients for Practicing Precision Medicine in Taiwan

16:00-16:30

30分鐘

Dr. Wei-Chiao Chang

(Professor Department of Clinical Pharmacy, School of Pharmacy, Taipei Medical University)

Application of genomic technologies in disease diagnosis and drug discovery

16:30-16:50

20分鐘

Dr. Jan-Gowth Chang

(Vice President, China Medical University Hospital)

Precision Medicine in CMUH

16:50-17:00

10分鐘

Closing Remark

TOP